Održana manifestacija Svetski dan raftinga


DRINSKA REGATA

Veliki broj ljubitelja reke na Svetskom danu raftinga

Loši vremenski uslovi ove godine nisu omeli veliki broj ljubitelje reke Drine da ponovo učestvuju na manifestaciji pod nazivom Drinska regata koja je ove godine prvi put ponela ime Svetski dan raftinga. Organizatori ove značajne manifestacije su još jednom na ovoj prelepoj reci u spustu od Rogačice do Ljubovije u dužini od 40 km okupili veliki broj ljubitelja sportova na vodi. Pod pokroviteljstovm Rafting saveza Srbije i uz nesebično angažovanje domaćina regate Ljubovijskog rafting kluba “Drinska regata” održana je još jedna manifestacija na reci.

Regata je počela pucnjem iz trešnjevog topa, koji “gusari iz Lađevaca” već godinama donose u Ljuboviju. Ove godine regatu je otvorio državni sekretar u ministarstvu odbrane i sporta Nenad Borovčanin koji je učesnicima poželeo srećan spust i konstatovao da, posle svih poplava, među njima vidi “poplavu optimizma, raspoloženja i veselja”, za koji je poželeo da ih ne napušta tokom cele regate. Video zapis otvaranja ovogodišnje regate OVDE.

svetski-dan-raftinga1-1024x512

Predsednik Rafting saveza Srbije Boris Purjakov zahvalio je Rafting klubu “Drinska regata” koji, kako kaže, deceniju i po uspešno organizuje tu manifestaciju istakavši da je regata na Drini postala brend, poput Guče i Egzita, kojeg, nažalost, Srbija još nije svesna. “Potrudili smo se da današnji dan proglasimo Svetskim danom raftinga, i centralna manifestacija će se održati ovde u Srbiji. To je nama velika čast i želimo da pokažemo da se ovde može skupiti i više od 10.000 ljudi, što niko u svetu to za sada ne može da postigne”, rekao je Purjakov. VIDEO ZAPIS