Svetski kup i Prvenstvo Srbije – Zubin Potok 2019


I ove godine kao i prethodnih pet godina održano je Prvenstvo Srbije i Svetski kup u Zubinom Potoku. Na izvanrednoj stazi sa fenomenalnim uslovima i noćnom stazom za slalom u organizaciji RFSS ponovo je koplja ukrstilo više domaćih i stranih timova. Naši gosti iz Italije, Bugarske i Hrvatske bili su prezadovoljni uslovima na stazi. Ostaje žal što nije moglo biti prisutno mnogo više zemalja članova WRF-a (preko 30 zemalja). Deset timova iz Srbije takmičilo se za naslov najboljeg u državi, najsupešniji su bili momci iz Avanture 4×4 iz Pančeva. Rezultate možete pronaći na sledećem linku OVDE

Ovako su mediji izveštavali o ovom događaju:

https://www.kosovo-online.com/vesti/sport/otvoren-svetski-rafting-kup-u-zubinom-potoku-31-8-2019

http://www.rtklive.com/rtk2/?id=11&r=35287

https://www.kosovo-online.com/multimedija/video/otvoren-svetski-rafting-kup-u-zubinom-potoku-31-8-2019

Tanjug

ZUBIN POTOK – U Zubinom Potoku danas je otvoren Svetski rafting kup koji organizuju Rafting savez Srbije i opština Zubin Potok u saradnji sa Kancelarijom za KiM.

„Danas je Zubin Potok centar sportskog dešavanja u Srbiji, juče je to bila Kosovska Mitrovica zbog Natalije Savić, evropske šampionke u kik boksu. To pokazuje da je sportski duh koji poseduje srpski narod na Kosovu i Metohiji i talenat da prevazilazi različite prepreke i izazove ono što nas je održalo na ovim prostorima“, rekao je na otvaranju Petar Petković, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM.

On je istakao da Kancelarija za KiM i Vlada Srbije čine sve da raznim projektima omoguće bolji život srpskom narodu na Kosovu i najavio da će, između ostalog, kroz brojne investicione projekte pomoći sport na KIM, prenosi Kosovo onlajn.

Boris Purjakov, predsednik Rafting saveza Srbije i prvi potpredsednik Svetske rafting federacije rekao je da Savez već šest godina za redom organizuje rafting takmičenja na KiM, a ove godine je drugi svetski kup sa 20 timova.

„Najbrojnija je delagacija Italije sa četiri tima, zatim tri tima iz Bugarske i tim iz Hrvatske. Tu su i srpski takmičari iz Pančeva, Beograda, Zemuna“, naveo je Purjakov i istakao da u Zubinom Potoku postoji i noćna rafting staza.

Srđan Vulović, predsednik opštine Zubin Potok je rekao da ta opština ima izuzetne prirodne uslove za održavanje Rafting kupa, a da činjenica da se ovde održava Svetski rafting kup govori sama po sebi.

Takmičarka Selma Gegić kaže da je prvi put u na raftingu, da su uslovi fenomenalni, organizacija odlična i da čeka kakvi će biti utisci posle takmičenja.

Izvanredni prirodni uslovi i pogodnosti uvrstili su Zubin Potok na mapu svetskih i evropskih destinacija pogodnih za ovakvu vrstu takmičenja.

Ovogodišnji učesnici svetskog rafting kupa u Zubinom Potoku pokazaće svoje mogućnosti u disciplinama: slalom, spust, jedan na jedan i RX.

Osim takmičenja u raftingu koplja će ukrstiti i kulinari koji će se boriti za epitet najboljeg u spremanju kotlića na manifestaciji „Zlatni kotlić Kolašina“ a za učesnike je obezbeđeno i uživanje u tradicionalnim jelima Ibarskog kolašina.

(Tanjug)